Next Geekcon: 2023.11.11 Budapest FMK

Üdv cosplayesek!

Üdvözlünk titeket az eseményünkön, ahol a kreativitás és a fantázia találkozik! Egy újabb izgalmas cosplayversenyre hívunk, ahol az előadás, a jelmezek és a karakterek igazi csodáját mutathatjátok meg.

A GeekCon mindig is arra törekedett, hogy összehozza a leglelkesebb cosplayerek közösségét és támogassa a tehetségeteket. Ez az esemény a tiétek is, hogy a lehető legjobb formátokban ragyogjatok és megmutassátok a művészi éneteket.

Tehát álljatok készen, mert most megmutathatjátok, mit tudtok! Mutassátok meg a kedvenc karaktereiteket, éld át a szerepüket és ragadjátok meg a lehetőséget, hogy bebizonyítsátok, milyen tehetségesek vagytok!

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy az eseményről szóló információk és a szabályok a jelenlegi GeekCon irányelveinek és gyakorlatának megfelelően kerültek kifejtésre, azonban azok változhatnak az idő múlásával. Érdemes meglátogatni a itt a GeekCon weboldalt vagy kapcsolatba lépni a szervezőkkel a legfrissebb információkért.

Nézzétek meg a korábbi versenyek nyerteseit:

Ne felejtsétek, hogy a GeekCon mindig is a közösségi eseményekről szólt, így bárki, aki szeretné megnézni a cosplayversenyt, megragadhatja a lehetőséget. Csatlakozzatok hozzánk, és támogassátok az előadókat, a kreativitást és a szenvedélyt, ami áthatja ezt a fantasztikus eseményt.

Köszönjük, hogy csatlakoztok a GeekCon cosplayversenyéhez. Legyetek készen a nagyszerű bemutatókra, és élvezzétek az műsort!

Jelentkezz te is a cosplay versenyre!

A verseny szabályai rendkívül egyszerűek. Minden résztvevőnek lehetősége van bemutatni a jelmezét és a hozzá kapcsolódó karaktert a közönség előtt. Aztán egy szakértőkből álló zsűri pontozza az előadást, a jelmezt, az alkotói képességet és a részleteket. A döntésnél figyelembe vesszük a hűséget a karakterhez, az ötletességet és a kivitelezést.

A díjazottak fantasztikus díjakkal térhetnek haza. 

Olvasd el a versenyszabályzatot a regisztráció előtt.

A Novemberi rendezvényünk zsűri tagjai:

MadMeowie bemutatkozás:

Sziasztok! MadMeowie vagyok.
Perfekcionista, sminkőrült, irodalomkedvelő, vámpírrajongó, örökké fáradt, valamint cosplayer. A való világban filmes és színházi jelmezkészítőként létezem.
2012-ben kezdtem cosplayezni hatalmas lelkesedéssel, bárminemű hozzáértés nélkül nagymamám 40 éves varrógépén. Egy bő évtizeddel később a lelkesedésem töretlen és a kosz mellett némi tudás is ragadt rám. A kosztümök viselésénél jobban csak az elkészítésüket élvezem.
Fő specialitásom a varrás, a smink és a halogatás, de örömmel próbálok ki új dolgokat, mint a fegyverkészítés vagy az elegendő alvás. A humorom fárasztó, de legalább rossz.
Médiára, nemre, műfajra, moralitásra tekintet nélkül választok karaktereket, bárki szóba jöhet, akin valamilyen okból megakad a szemem.
A cosplayezésben számomra a karakterek minél pontosabb, részletesebb megformálása az igazán izgalmas, ezért a karakterhűség és az igényes kivitelezés az elsődleges szempontjaim.

Ljudmilla Cosplay bemutatkozás:

Sziasztok! Ludmilla vagyok, már vagy 12 éve ugrottam bele ebbe a szubkultúrába, ám csak az elmúlt 6 évben kezdtem igazán cosplayezéssel foglalkozni. Rengeteg mindenből tudok ötletet meríteni , ám igazi zsánereim a videójátékok és az original alkotások. Rengeteg új ismeretet köszönhetek a cosplayezésnek, mint például a hímzés vagy textilfestés, de mára már a 3D nyomtatás, az Eva foam és a vorbla használata sem áll távol tőlem. Az elmúlt években a varrás annyira közel került hozzám, hogy pályaorientációnak is ezt választottam, így most végzett szabóként hasznosítom a már megszerzett tudást az elkövetkező alkotásaimhoz. Már nagyon várom a Geekcont és azt hogy újra találkozzunk

Thelperyon Cosplay bemutatkozás:

Sziasztok!
Thelperyon vagyok, 2014 óta készítek cosplayeket, amikkel aktívan versenyzek is mind craftmanship, mind pedig performance kategóriában. Repertoáromban az EVA páncél készítéstől, a bőrmunkán át a szabás-varrásig sokminden megtalálható. Kedvenc alkotásaim között szerepel Tyrael, a Diablo III. játékból, vagy Gordon Freeman a Half-Life játékokból. Az elmúlt közel 10 év versenyzés során 32 craftmanship és 5 performance versenyen vettem részt, melyekről legtöbb alkalommal sikerült, díjazottként távozni. Számomra nem csak az alkotás hoz örömet, hanem szeretem a kreativitásomat performance kategóriában is kiélni, szórakoztatni a közönséget. Emiatt nekem különösen fontos nem csak a megalkotott cosplay, hanem az előadás is.
Izgatottan várom a versenyt, hogy láthassam mit hoztok a színpadra!