Next Geekcon: 2023.11.11 Budapest FMK

The Raven Croaks - GeekShow

Kezdés: 00:00

Hely: Színházterem

 Üdv mindenkinek én Alexa András vagyok vagyis TheRavenCroaks.
 
Korábban véleménykifejtő videókat csináltam de mostanában inkább a gasztró tartalmak kerülnek fel a csatornára. Bennszülött Bálnával van két közös csatornánk az egyik a Cringebait a másik pedig – ami talán jobban képviseli a geek tematikát – a Játék Kalandor. Utóbbi leginkább egy közösségi csatorna, ahova mindenféle gaming tartalmak kerülnek fel kisebb tartalomgyártók által is.
 
Én leginkább a sokak által notóriusan nehéznek ítélt Souls-like játékokat szeretem és az előadásom témáját is ez inspirálta.
Mivel már több mint 20 éve játszok mindenféle videójátékkal és aktívan követem a gaming médiumokat ezért az évek során nekem is kialakult a saját véleményem, meglátásom a játékiparról. Azt vettem észre, hogy a tripla A játékoknál egyre inkább elveszett a játékokból a kihívás, egyre jobban fogják ezek a játékok a játékosok kezeit és már nem a játékélmény nyújtása az elsődleges motiváció. Ez a tendencia a tripla A piac térnyerése óta egyre inkább igaznak bizonyult, viszont 2009-ben elindult valami, ami ezt valamilyen szinten megváltoztatta. Kiadtak egy akkor még szinte ismeretlen címet egy szinte ismeretlen stúdió által ami nem más volt, mint a From Software játéka a Demon’s Souls. Azóta egyre több és több olyan játék jelenik meg amiről példát vehetne a tripla A piac. Pedig a From Software csak egy régen elfeledett dolgot hozott vissza a játékaival: a kihívást. Erről fog szólni az én előadásom a GeekCon-on, ahol példákkal fogom szemléltetni, hogy én ezt miért is gondolom így.

Látogassatok el The Raven Croaks youtube csatornájára: